top of page

Leverans och returer

Leveranspolicy

Vi gör vårt bästa för att se till att du får din vara så snabbt som möjligt men räkna med 5-10 arbetsdagar. 

Beställningar är inte bindande innan studio form 2 har skickat en orderbekräftelse. 

Fraktkostnader och moms

Priserna är angivna exklusive frakt. Kostnaden för frakt tillkommer i kassan och ska betalas av kunden. Fraktkostnaden meddelas i samband med beställningen och ligger på 59 kr.

Moms ingår i priset. Momssats är 25%. 

Retur och öppetköp

Studio form 2 erbjuder 10 dagars öppet köp för oanvända varor från den dag du mottagit varan/varorna.
Varan ska returneras oanvänd, i oskadat skick och med etiketter kvar på varan.
Återbetalningen sker sedan inom 14 dagar från att vi mottagit ditt returnerade paket. OBS! Ej öppet köp på rea-varor eller beställningsvaror.

Såhär gör du: Maila till studioformtva@gmail.com för att få en retursedel. Du står själv för frakten. Skriv dina kontaktuppgifter/ditt ordernummer tydligt och ange orsaken till retur och lägg detta i paketet.

Bytesrätt

Du äger rätt att byta en beställd vara inom 30 dagar efter att varan mottagits. Gäller ej på rea-varor eller beställningsvaror. Varan skall återlämnas oanvänd, i oskadat skick och med etiketter kvar på varan.

 

Såhär gör du: Maila oss på studioformtva@gmail.com för att få din retursedel. Kontrollera att önskad bytesvara finns kvar i lager, skriv vilken produkt/färg du vill byta till.
Studio form 2 står ej för frakten.

Reklamation

Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid en ny produkt, detta gäller dock inte vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten.

Såhär gör du: Kontakta studioformtva@gmail.com så snart ni upptäcker felet. Vi ersätter om det är möjligt med en ny vara och om det inte är möjligt så får ni pengarna tillbaka. Skicka gärna med foton på skadan/felet i mailet så förenklar det processen. När vi fått varan och reklamationen har blivit godkänd meddelar vi detta och skickar dig en ny vara eller återbetalar dig inom 14 dagar. Hanteringen av reklamationer tillämpas enligt Konsumentköplagen.


 

Transportskada

Om du upptäcker skador på ditt paket så ska du omedelbart anmäla detta till postkontoret och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Om skadan inte upptäcks förrän du öppnat paketet, och skadan kan härledas till postens eller transportföretagets hantering, ska du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om en eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas så tar du kontakt med oss via studioformtva@gmail.com.

Ej uthämtade paket

Ni har upp till två veckor på er att hämta ut ert paket vid beställning. Skulle ni inte hämta ut paketet inom den tiden skickas det automatiskt tillbaka till Studio form 2. För ej uthämtade varor som returneras till oss sker ej en återbetalning.

bottom of page