top of page

OM
Studio form
2

IMG_20210331_142654_128.jpg

Ida 

"Jag är utbildad både inom slöjd och hantverksområdet men också inom grafisk design, marknadsföring och formgivning. Jag brinner lite extra för att skapa mönster och illustrationer. En stor inspiration för mig i mitt skapande har alltid varit naturen och jag vill ta med naturen in i folks hem. Mina mönster och illustrationer är lekfulla och färgglada och jag inspireras även mycket av bland annat Arts and craft perioden i England."

I slutet av sommaren 2021 startade vi Studio form 2. Vi hade då precis avklarat vår Filosofie kandidatexamen med formgivning och gestaltning som huvudområde vid Linköpings universitet. 

Vår vision

Vår vision med Studio Form 2 är att skapa produkter som lyser upp en annars ganska grå vardag. Vi är inte rädda för att använda färg och att mixa och matcha olika mönster. Vi vill med våra produkter lämna ett leende på våra kunders läppar.

 

Miljö och materialval

Omtanke om vår miljö är också väldigt viktigt för oss och vi tror på hållbara miljövänliga material och tillvägagångssätt. Våra produkter är handgjorda och tillverkade med största omsorg. Vi använder oss av naturmaterial som ull, bomull, lin, bambu. Vi vill motverka slit och släng samhället vi lever i idag. En produkt från oss är en produkt som ska hålla länge. Vi värdesätter kvalitét över kvantitet.  Många av våra bebisprodukter är gjorda av ull då detta material har så många bra egenskaper. Ullen är i sig självrenande och keratinet i ullen bryter ner illaluktande bakterier från huden. Ullen har även egenskaper som gör att den värmer när den är fuktig. I många fall räcker det att vädra ullen men det går också att handtvätta ullen i max 30°. Vi tillverkar "on demand" vilket innebär att vi inte har stora lager med varor vilket minimerar spill. 

 

Så vilka är vi som driver Studio Form 2?

Johanna 

"En stor inspirationskälla för mig är naturen, historia och mina egna upplevelser i livet. Allt detta skapar ett experimentellt arbete med slumpartade resultat. Mina produkter innefattar främst virkade plagg men jag arbetar även inom broderi, nåltovning och sömnad. Jag skapar även konceptuella konsthantverk, både ur egen fantasi men även efter beställning. Min vision är att skapa för alla oavsett kön, ålder och härkomst. Hantverket är till för alla och jag vill kunna skapa något speciellt för varenda person som är intresserad av mitt arbete."

johanna1.jpg

Här på vår hemsida kan du ta del av handgjorda heminredningsprodukter som kuddfodral, dukar, handdukar till egentryckta tygväskor och posters mm. Du kan även handla härliga och mysiga produkter till din bebis.

För samarbeten eller vid uppdragsförfrågningar kontakta oss på mailen.

Välkomna till Studio Form 2!

bottom of page